Αν ψάχνεις ένα αυθεντικό και οικονομικό κινέζικο εστιατόριο, σχετικά κοντά στο εθνικό μουσείο τέχνης του Πεκίνου της
Κίνας,
τότε το Liu Zhai Shi Fu (刘宅食府) είναι σίγουρα το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.
Εκτός από την πολύ τραγανή πάπια Πεκίνου
σε αυτό το φιλόξενο εστιατόριο με την όμορφη αυλή θα βρεις επίσης πολλά άλλα παραδοσιακά σνακ του Πεκίνου και πιάτα. Οι πιο τολμηροί - λάτρεις των καυτερών - θα πρέπει να δοκιμάσουν το ma doufu, ένα πιάτο από άρωμα φασολιών ή το jiemodun, ένα πικάντικο λάχανο που είναι η κινέζικη απάντηση στο ιαπωνικό wasabi.
Το εστιατόριο Liu Zhai Shi Fu εξασκεί το wok chi, μια κινέζικη σχολή μαγειρικής που πιστεύει ότι τα πιάτα πρέπει να σερβίρονται κατευθείαν μόλις βγουν από το wok, για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους.
Ένα εκτενές μενού προσφέρεται με παλιές συνταγές, τοπικές σπεσιαλιτέ και πιάτα του Πεκίνου σε διάφορες τιμές.
Μόλις κάτσεις ένα μπωλ με νούντλς και πίκλες έρχεται στο τραπέζι σου(12RMB).
Τα παραδοσιακά σνακ περιλαμβάνουν το madoufu (15RMB), ένα χούμο κινέζικου στυλ από πολτό φασολιών μαγειρεμένο σε μια ποικιλία αρνιών ή φυτικών λιπαρών.
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τα wontons που είναι γεμισμένα με κύμινο κι έρχονται στο τραπέζι σου σε δύο μεγέθη (10RMB / 35RMB) σε στυλ τορτελίνι ενώ σερβίρονται με πάπια και shanyao (κινέζικη γλυκοπατάτα) σε ζωμό.
Τέλος τα πιο μεγάλα - κυρίως πιάτα του - θα σου κοστίσουν περίπου έως και 55 RMB ενώ την ψητή πάπια μπορείς να την απολαύσεις στην πολύ καλή τιμή των 88 RMB.
Το μικρό αυτό οικογενειακό εστιατόριο που είναι κρυμμένο σε ένα μικρό δρομάκι, αξίζει όλο τον κόπο να βρεθεί.
Προσωπικά και ακόμα (μέχρι να γίνει ευρέως γνωστό και με το φόβο ότι ίσως αυτό το χαλάσει σε τιμές ή ποιότητα) πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές (value for money) αυτή τη στιγμή στο Πεκίνο.