ΤΑΞΙΔΙΑ: Κίνα • ΣιΑν • Πήλινος Στρατός

Travel destinations as seen in

O Πήλινος Στρατός:

✍️ Ο στρατός από πηλό (ή πήλινος στρατός ή Terracotta Army ή Terracotta Warriors and Horses) που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την ιστορική πόλη Σιάν (Xian) της Κίνας (40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της) είναι μια εξαιρετικά μεγάλη συλλογή πήλινων γλυπτών από πολεμιστές σε αγώνες μάχης, που αναπαράγει τα μεγάλα αυτοκρατορικά στρατεύματα του αυτοκράτορα Qin Shi Huang (259 - 210 π.Χ.), ο πρώτος αυτοκράτορας της πρώτης ενοποιημένης δυναστείας της αυτοκρατορικής Κίνας.
Η ανακάλυψη του Πήλινου Στρατού (με ιστορία πάνω από 2.200 χρόνια και τουλάχιστον έως τώρα 8.000 διαφορετικούς μεταξύ τους σε χαρακτηριστικά - πήλινους στρατιώτες κι άλογα) θεωρείται από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανασκαφές του 20ου αιώνα (πρωτοανακαλύφτηκε τυχαία από αγρότες τον Μάρτιο του 1974) και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (από το 1987 - για την ακρίβεια χαρακτηρίστηκε το 8ο θαύμα του κόσμου), ενώ αναμφισβήτητα αποτελεί απαραίτητο αξιοθέατο για κάθε επισκέπτη της Xian αλλά και της υπόλοιπης Κίνας.
Το αρχικά αρχαίο ταφικό έργο που κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, αποτελεί πλέον ένα ζωντανό μουσείο, επίσημα ονομαζόμενο Emperor Qinshihuang's Mausoleum Site Museum του Αυτοκράτορα Τσινσιχουάνγκ, το οποίο παρουσιάζει ιστορίες της καθημερινής ζωής του αυτοκράτορα και της κάποτε ισχυρής αυτοκρατορίας των Τσι (221 - 207 π.Χ.).

Terracotta Army Xian, Κίνα
Πήλινος Στρατός: Σιάν Κίνα

Τι είναι τα Pit(s) που βλέπω να αναφέρουν;

✍️ ● Τα εκθέματα του μουσείου του Πήλινου Στρατού είναι ταξινομημένα σε 3 (pits) πτέρυγες (για την ακρίβεια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 4 συνολικά αλλά μόνο οι τρεις έχουν ήδη ανακαλυφθεί):

Pit (πτέρυγα) 1 - Είναι η μεγαλύτερη με μήκος 250 γιάρδες (230 μέτρα) και πλάτος 68 γιάρδες (62 μέτρα), που ισούται με το μέγεθος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου. Ανακαλύφθηκε το 1974. Ο στρατιωτικός σχηματισμός σε αυτή την πτέρυγα αποτελείται από φιγούρες αρμάτων και πεζικού. Υπάρχουν πάνω από 6.000 διαφορετικές φιγούρες και 50 άμαξες συνολικά.
Χαρακτηριστικό γεγονός της δύναμης που ήθελαν να εμπνεύσουν αποτελεί το ότι οι πήλινοι στρατιώτες κατασκευάστηκαν φηλότεροι από το μέσο όρο του ανθρώπου (πόσο μάλλον για την εποχή εκείνη) με το μικρότερο μέγεθος πήλινου στρατιώτη να φτάνει τις 70 ίντσες (1,78 μέτρα) σε ύψος, ενώ ο ψηλότερος να είναι πάνω από 80 ίντσες (περίπου δύο μέτρα).
Ο μέσος όρος ύψος όλων των πήλινων πολεμιστών είναι 75 ίντσες (1,90 μέτρα).

Terracotta Army Xian, Κίνα
Pit (πτέρυγα) 2: Ανακαλύφθηκε το 1976 και άνοιξε για το κοινό την 1η Οκτωβρίου του 1979. Καλύπτει το μισό σε μέγεθος της πτέρυγας - Pit 1. Εδώ θα δεις τις περισσότερες στρατιωτικές μονάδες με άρματα, πεζικό και ιππικό.

Terracotta Army Xian, Κίνα
Pit (πτέρυγα) 3: Με 68 πήλινες φιγούρες, τέσσερα άλογα, ένα άρμα και 34 όπλα που έχουν ανακαλυφτεί προς το παρόν, αποτελεί σίγουρα την μικρότερη πτέρυγα προς εξερεύνηση. Ανακαλύφθηκε επίσης το 1976.

Terracotta Army Xian, Κίνα
Πήλινος Στρατός - Πιτ 1 ⎜ Κίνα

Πόσο κοστίζει η είσοδος στον Πήλινο Στρατό;

Τιμή εισιτηρίου Πήλινου Στρατού:
Από Μάρτιο έως Νοέμβριο το εισιτήριο κοστίζει: CNY150 / ο ενήλικας
Δεκέμβριος - Φεβρουάριος το εισιτήριο κοστίζει: CNY120 / ο ενήλικας
Οι (Κινέζοι) φοιτητές και οι άνω των 65 χρονών επισκέπτες, πληρώνουν το εισιτήριο εισόδου στη μισή τιμή.


The entrance to the Terracotta Warriors
Terracotta Army museum China
Terracotta Army Xian, Κίνα Πήλινος Στρατός Κίνα ⎜ Pit3

Πώς θα πάω στον Πήλινο Στρατό απ' τη Σιάν;

✍️ 1. Με το δωρεάν λεωφορείο:
Σημείο επιβίβασης: Δυτική πλατεία του Βόρειου Σιδηροδρομικού Σταθμού
Πρόγραμμα: 08:00 - 16:00 από το Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό
10:30 - 19:30 από το Στρατό της Τερακότας
Διάρκεια: 1 ώρα ταξιδιού:
Συμβουλή: Αυτός είναι ο βολικότερος τρόπος για όσους φτάνουν στη Xian με τρένο υψηλής ταχύτητας. Όταν θα μπεις στο δωρεάν λεωφορείο πρέπει να έχεις μαζί σου διαβατήριο και το εισιτήριο εισόδου σου στο μουσείο του Πήλινου Στρατού. Το εισιτήριο εισόδου για το αξιοθέατο είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Εξυπηρέτησης τουριστών στο -1F του σιδηροδρομικού σταθμού της Σιάν.

Στον Πήλινο Στρατό με λεωφορείο
✍️ 2. Με τη γραμμή 5 του τουριστικού λεωφορείου(306) από την ανατολική πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού της Xian η οποία κάνει τη διαδρομή έως το Terracotta Warriors Museum σε μία ώρα, κοστίζοντας μόνο 7 CNY ανά άτομο. Πρόγραμμα: Αναχωρήσεις (κάθε 10 έως και 30 λεπτά ή όταν όλα τα καθίσματα γεμίσουν) από τις 07:00 - 19:00 από το σιδηροδρομικό σταθμό της Xian για Πήλινο Στρατό και από τις 08:10 - 19:00 από τον Πήλινο Στρατό για Σιάν. Το τουριστικό λεωφορείο 306 (που έχω σαν ιδανικότερη επιλογή λεωφορείου) συχνά εμφανίζει ουρές για να μπεις - ειδικά τις τουριστικές περιόδους και τις ώρες αιχμής, γι' αυτό φρόντισε να πας εκεί εγκαίρως.
Δώσε βάση: Εισιτήρια της διαδρομής αγοράζεις ΜΟΝΟ μέσα στο λεωφορείο. Οποιοσδήποτε άλλος ενδέχεται να σε πλησιάσει εκτός του λεωφορείου για να σε πάει σε αυτό ή σου πουλήσει εισιτήρια της διαδρομής - απέφυγέ τον. Πιθανότατα να είναι απατεώνας.
✍️ 3. Με το λεωφορείο 307 που διέρχεται από το σταθμό λεωφορείων Tang City Wall Zone 9 και διανύει την απόσταση έως το μουσείο σε 1,5 ώρες. Κοστίζει 8 CNY ανά άτομο και περνάει από το Tang Paradise, την Παγόδα της Μεγάλης Άγριας Χήνας, το Banpo Museum Bus Hub και το παλάτι Huaqing.
✍️ 4. Με ταξί από το κέντρο της Σιάν. Η διαδρομή με ταξί έως το μουσείο του Πήλινου Στρατού διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά και κοστίζει κοντα στα 150 CNY (δεν στο προτείνω, δεν το λες και φθηνά).


Terracotta Army, Κίνα Terracotta Army ⎜ Σιάν, Κίνα

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες:

✍️ 1. Το εισιτήριο είναι για το διαμετακομιστικό εισιτήριο του Μουσείου Ιστορικού Μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qinshihuang, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Qin Terracotta Warriors and Horses, Qin Shi Huang's Mausoleum Site Park (Lishan Garden) και του λεωφορείου μεταξύ των δύο σημείων από τις 8:30 έως τις 18:30.
2. Οι επισκέπτες πρέπει να δείχνουν υποχρεωτικά τα δελτία ταυτότητας ή τα διαβατήρια τους όταν αγοράζουν εισιτήρια και μπαίνουν στο μουσείο.
3. Audio Guide ενοικίαση: 40 CNY ανά άτομο (δεν έχει Ελληνικά).
4. Ώρες λειτουργίας από 16 Μαρτίου έως 15 Νοεμβρίου: 8:30 - 18:00 ¬ η ​​πώληση των εισιτηρίων σταματά στις 17:00.
Από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 15 Μαρτίου: 8:30 - 17:30 και η πώληση των εισιτηρίων σταματά στις 16:30.
Όλα αυτά μπορεί να αλλάζουν, ειδικά σε επίσημες αργίες (που δεν σου συνιστώ να ταξιδέψεις στην Κίνα τέτοιες μέρες - ειδικά αν είσαι πρωτάρης).
5. Εκτιμώμενος απαραίτητος χρόνος επίσκεψης: Περίπου 3 ώρες.
6. Συνιστώ - αν σκέφτεσαι να πας με το λεωφορείο - να ξεκινήσεις από το ξενοδοχείο σου πολύ νωρίς (κατά τις 07.00) για να προλάβεις εισιτήρια και να αποφύγεις τις ουρές.
Προσπάθησε να είσαι ήδη στην ουρά των εισιτηρίων τουλάχιστον 15 λεπτά πριν ανοίξει το εκδοτήριο (δηλαδή τουλάχιστον από τις 8.15 το πρωί). Τέλος αν είσαι συνεπής με την ώρα στις μετακινήσεις σου, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να κλείσεις online εισιτήριο αφού πάλι θα πρέπει να περιμένεις σε ουρά για να το αλλάξεις με κανονικό.
7. Συμφωνα με νέα πολιτική που ανακοίνωσε το μουσείο στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017, μόλις θα πωλούνται όλα τα εισιτήρια που έχουν οριστεί από το μουσείο για κάθε μέρα, θα σταματάει η έκδοση (επιπλέον) εισιτηρίων. Επιπλέον υπολόγισε το ελαφρώς αγχωτικό (ισχύον) σενάριο ότι στην έκδοση εισιτηρίων, δεν καταλαβαίνουν καθόλου αγγλικά κι όταν τους μιλάς (αγγλικά) κάνουν τον Κινέζο (γελάω μόνη μου - τουλάχιστον διώνει το άγχος).

Terracotta Army Museum Terracotta Army Museum ⎜ Σιάν, Κίνα


Η καλύτερη περιήγηση στο μουσείο:

✍️ Μετά την είσοδο σου στον χώρο θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις πρώτα από την αίθουσα που σου δείχνει τις ανασκαφές (με βίντεο) και πράγματα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια τους και σου εξιστορεί την ιστορία του Πήλινου Στρατού.
Αμέσως μετά συνέχισε την υπόλοιπη περιήγηση στα Πιτ(ς) ξεκινώντας πρώτα από το μικρότερο και λιγότερο σημαντικό - ως προς τα πράγματα που σαν επισκέπτης μπορείς να δεις (το Pit Νο3) που δεν έχει σχεδόν τίποτα, συνεχίζοντας με το Pit 2 και καταλήγοντας στο μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό το Pit Νο1. Αν δεν ακολουθήσεις αυτή τη σειρά, θα χάσεις από τις εντυπώσεις, τον ενθουσιασμό και τη διαδρομή.
Ωστόσο, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν διαθέτεις παρά ελάχιστο χρόνο κατά την επίσκεψή σου, πήγαινε μόνο στο Pit Νο1. Θα έχεις δει τα σημαντικότερα.
Φεύγοντας από το μουσείο προτίμησε την έξοδο όπου υπάρχουν τα παραδοσιακά σουβενίρ και street food μαγαζιά με κινέζικες φαγητό, λιχουδιές και άλλα περίεργα (π.χ. είδα και σκορπιό σε καλαμάκι να πωλείται σαν μεζές).

Πήλινος Στρατός Κίνα Terracotta Army ⎜ Σιάν, Κίνα
Terracotta Army, Κίνα Λεπτομέρειες Πήλινου Στρατού
Πήλινος Στρατός Κίνα
To Pit3 είναι αναμφισβήτητα ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορείς να δεις στον χώρο του Πήλινου Στρατού. Θέλει κυάλια όμως ή πολύ καλό φακό φωτογραφικής μηχανής για να χαζέψεις τις εκπληκτικές λεπτομέρειες στα πρόσωπα και στην στάση μάχης στρατιωτών, αλόγων κι αρμάτων.

Terracotta Army, Κίνα Terracotta Army ⎜ Σιάν, Κίνα Πήλινος Στρατός Κίνα
Υπολόγισε ότι θα περάσεις τουλάχιστον 2 με 3 ώρες στον χώρο του Πήλινου Στρατού αν θες να δεις το μουσείο και τα 3 Pit (χωρίς να σου υπολογίσω μέσα τον επιπλέον χρόνο που θα χρειαστείς με τις ουρές στα εκδοτήρια εισιτήριου εισόδου ή απλά για να πας στην τουαλέτα).

Πήλινος Στρατός Κίνα Λεπτομέρειες από τον Πήλινο Στρατό στην Κίνα Terracotta Army, Κίνα Λεπτομέρειες - Πήλινος Στρατός Terracotta Army, Κίνα
Terracotta Army, Κίνα
Terracotta Army, Κίνα
Terracotta Army, Κίνα
Εντυπωσιακές φωτογραφικές λεπτομέρειες από τον Πήλινο Στρατό

Terracotta Army, Κίνα Terracotta Army ⎜ Σιάν, Κίνα
Terracotta Army, Κίνα
Βίντεο
Πήλινος Στρατός ⎜ Κίνα

Pit 1:
Δες σε μέγεθος και αποστάσεις το μεγαλύτερο Pit του Πήλινου Στρατού στην Κίνα.
( Χρόνος βίντεο: Μόνο 1.17')

Περιπλανήσεις στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Ταξίδι στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην Κίνα

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels

Truth or Dare?

Lily Travels in GReece ↬ See U in GReece!


Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr