ΤΑΞΙΔΙΑ: Κίνα • Πεκίνο • Πλατεία Tiananmen

Travel destinations as seen in

Η πλατεία Tiananmen:

✍️ Η ιστορική Tiananmen Square βρίσκεται στην καρδιά του Πεκίνου της Κίνας ακριβώς κάτω από την Απαγορευμένη Πόλη.
Πήρε την ονομασία Tiananmen από την ομώνυμη πύλη - που επίσης ονομάζεται και Gate of Heavenly Peace - η οποία βρίσκεται στο βόρειο μέρος της και τη διαχωρίζει από την Απαγορευμένη Πόλη.
Η πλατεία Tiananmen με μέγεθος 440,500 m2 συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες σε μέγεθος πλατείες του κόσμου (παλιότερα υπήρξε η μεγαλύτερη, πλέον είναι στην 7η θέση, με τις δύο μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου να βρίσκονται επίσης στην Κίνα αλλά σε διαφορετική πόλη).

Η πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο - Κίνα / Tiananmen Square
Tiananmen Square: Πεκίνο Κίνα
Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square

Τα ιστορικά γεγονότα της πλατείας:

✍️ ● ​Το 1989 είναι μια χρονιά που σημάδεψε την ιστορία της Κίνας αλλά και (σε επέκταση) την παγκόσμια ιστορία. Το δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα της εποχής με τις συνεχείς (τότε) διαμαρτυρίες του - ζητώντας μια πιο δημοκρατική κυβέρνηση αντί της κομμουνιστικής που έλεγχε τα πάντα - κατέλαβε την πλατεία Τιενανμέν όπου μερικές εβδομάδες αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 1989 μπήκαν τα κινέζικα στρατεύματα και τανκς και σκότωσαν τουλάχιστον 10.000 χιλιάδες κόσμο (αριθμός ο οποίος δεν αποδόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα από την κινέζικη κυβέρνηση) ενώ λέγεται ότι συνελήφθησαν επίσης περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές (αριθμός καθ' όλα εφικτός καθώς η πλατεία είναι πραγματικά τεράστια και στις 2 Ιουνίου του 1989, σε μια συναυλία στην πλατεία ​- ​ του Κινέζο​υ τραγουδιστή Hou Dejian, η οποία έλαβε χώρα με σκοπό την συμπαράσταση στους διαδηλωτές - είχαν επίσημα καταμετρηθεί πάνω στην πλατεία τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι).

Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square Πάμε πλατεία (Τιανανμέν);

Τι υπάρχει γύρω από την πλατεία;

Εκτός από την Απαγορευμένη Πόλη στην Τιενανμέν πλατεία θα βρεις επίσης το μνημείο Monument to the People's Heroes, το Great Hall of the People,το Εθνικό Μουσείο της Κίνας και το μαυσωλείο του Mao Zedong.
Χρώματα: Δεδομένου ότι το κίτρινο είναι το σύμβολο της βασιλικής οικογένειας, είναι το κυρίαρχο χρώμα στην Απαγορευμένη Πόλη. Οι στέγες είναι χτισμένες με κίτρινα τζάμια. οι διακοσμήσεις στο παλάτι ζωγραφίζονται με κίτρινο χρώμα ακόμη και τα τούβλα στο έδαφος έγιναν κίτρινα με μια ειδική διαδικασία. Επίσης χρησιμοποιήθηκε πολύ το κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει ευοίωνες εκδηλώσεις, ευτυχία και δημοφιλείς κινέζικους εορτασμούς ενώ το συναντάμε συχνά και σε καθημερινή χρήση.
Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση. Η Wenyuange, η βασιλική βιβλιοθήκη, έχει μαύρη στέγη. Ο λόγος είναι ότι οι Κινέζοι πίστευαν πως καθώς το μαύρο χρώμα αντιπροσωπεύει το νερό τότε και θα μπορούσε να σβήσει τη φωτιά.

Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square Μπροστά βλέπεις το Monument to the People's Heroes και στο βάθος το the Great Hall of the People - όλα αυτά στην ιστορική πλατεία Τιανανμέν στην καρδιά του Πεκίνου.
Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square Εγώ μπροστά από το Εθνικό Μουσείο της Κίνας - στην πλατεία Τιανανμέν στο Πεκίνο.
Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square
Είσοδος στην πλατεία ΤιανΑνΜέν:

Είναι αλήθεια ότι η Κινέζικη κυβέρνηση - ακόμα - παρακολουθεί και καταγράφει σχεδόν τα πάντα, παντού και φυσικά κοστολογεί τους ξένους σε τουριστικά μνημεία και αξιοθέατα με διαφορετική οικονομική πολιτική από ότι τους ντόπιους, προκειμένου να απομυζήσει χρήματα για τις επεκτατικές τις ανάγκες και το κόστος συντήρησής της.
Πόσο θα σου κοστίσει;
Ντάξει, είπαμε (τα παραπάνω γιατί νομίζω πρέπει να ειπωθούν) αλλά τουλάχιστον και αφού αυτή η πλατεία δεν περιβάλλεται από τείχη, η είσοδος σε αυτή, από όποια πλευρά της κι αν την προσεγγίσεις είναι εντελώς δωρεάν.

Κόστος έχουν μόνο διάφορα μικροπραγματάκια που μπορεί να πάρεις από τις καντίνες που βρίσκονται περιμετρικά, όπου θα βρεις και παγκάκια να κάτσεις γιατί πάνω στην πλατεία - σε αυτόν τον τομέα - δεν θα δικαιωθείς.


Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square
Πλατεία Τιανανμέν - Πεκίνο

Πώς θα πάω στην πλατεία Tiananmen;

✍️ 1. Με το ΜΕΤΡΟ:
Σημείο αποβίβασης:
α) Γραμμή 1 - Στάση Tiananmen East (Exit A).
ή β) Γραμμή 1 - Στάση Tiananmen West Station (Exit B).

Συμβουλή: Η αλήθεια είναι ότι η χρήση του Μετρό στο Πεκίνο για τις περισσότερες μετακινήσεις σου είναι μια πολύ καλή συμβουλή για τις περισσότερες ώρες της ημέρας (εκτός από τις ώρες αιχμής).

✍️
2. Με το λεωφορείο:
Σημείο απιβίβασης:
α) Πάρε τα λεωφορεία 1, 2, 52, 59, 82, 120 ή την ειδική γραμμή λεωφορείου για τουριστικά αξιοθέατα (γραμμή 2) και κατέβα στην στάση του Ανατολικού Σταθμού Tiananmen (Tiananmen East).
β) Πάρε τα λεωφορεία 1, 5, 52, 2 και κατέβα στη στάση Tiananmen West.


Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square Πλατεία και πύλη Τιανανμέν - Πεκίνο Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen Square Ισιώνοντας τον Μάο - Πλατεία Τιανανμέν Πλατεία Τιενανμέν Πεκίνο Κίνα - Tiananmen SquareΠεριπλανήσεις στην Κίνα:
για γρήγορη ανάγνωση •

Ταξίδι στην Κίνα

Πεκίνο:
Ταξίδι στο Πεκίνο της Κίνας
Στην ιστορική πλατεία Tiananmen
Στο Σινικό Τείχος της Κίνας
Στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο
Μια ημέρα στα Θερινά Ανάκτορα στο Πεκίνο

Σαγκάη:
Ταξίδι στη Σαγκάη της Κίνας
Τι να φας στο ταξίδι σου στη Σαγκάη
Αξιοθέατα για το ταξίδι στη Σαγκάη
Τα καλύτερα μπαρ της Σαγκάης
Πόσο ασφαλής είσαι στους δρόμους της Σαγκάης;
Πού είναι καλύτερα να μείνεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη;

Σιάν:
Ταξίδι στη ιστορική Σιάν της Κίνας
Επίσκεψη στον Πήλινο Στρατό


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ταξίδια στην Κίνα


Beijing

ΠΕΚΙΝΟ ΚΙΝΑ

Ταξίδι στο Πεκίνο - ΚίναΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από πριν για το ταξίδι σου στο Πεκίνο και να δεις όσο θα βρίσκεσαι εκεί more

ΠΛΑΤΕΙΑ TIANANMEN

Πλατεία Tiananmen Πεκίνο - ΚίναΞενάγηση στην ιστορική Πλατεία Tiananmen στο Πεκίνο more

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΙΝΑ

Το Σινικό Τείχος στην ΚίναΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ένα από τα 8 θαύματα του κόσμου το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας... more

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Απαγορευμένη πόλη ΚίναΗ ξακουστή πόλη Ανάκτορο 24 αυτοκρατόρων στο Πεκίνο της Κίνας στην οποία κανείς δεν μπορούσε να μπει χωρίς... more

SUMMER PALACE Beijing

Summer Palace Πεκίνο Κίνα αξιοθέαταΤο Θερινό Παλάτι στο Πεκίνο είναι άλλο ένα κινέζικο πάρκο - αξιοθέατο που έχει χαρακτηριστεί από την Unesco... moreShanghai

ΣΑΓΚΑΗ ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΑνακάλυψε τη Νέα Υόρκη της Ασίας & την πόλη του μέλλοντος more

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Παραδοσιακό φαγητό στη ΣαγκάηΠαραδοσιακές γεύσεις και εστιατόρια στη Σαγκάη: Πού θα φας σαν ντόπιος more

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Αξιοθέατα ΣαγκάηΤα αξιοθέατα και τα ορόσημα της πόλης. Τι πρέπει να δεις στο ταξίδι σου στη Σαγκάη more

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Μπαρ και ποτό στη ΣαγκάηΤα καλύτερα μπαρ για ποτό στη Σαγκάη με θέα ή χωρίς more

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Ξενοδοχεία ΣαγκάηΠού θα μείνεις στη Σαγκάη; moreXi'an

ΣΙΑΝ, ΚΙΝΑ

Ταξίδι Σαγκάη - ΚίναΣιάν: Γνώρισε την κινέζικη πόλη που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο του δρόμου του μεταξιού more

Ο ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Πήλινος ΣτρατόςΟ πήλινος στρατός, το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO more

Tags: Ταξίδι στην Κίνα

Eνδιαφέροντα θέματα:

Lily Was Here Travels

Truth or Dare?

Lily Travels in GReece ↬ See U in GReece!


Tag: Ταξίδι στην Κίνα

Ακολούθησέ με στα social media:Facebook LilyWasHere.gr

Instagram LilyWasHere.gr

YouTube LilyWasHere.gr

Twitter LilyWasHere.gr